Υλικά για 8 άτομα
- 7 φύλλα ζελατίνας (12 γρ.)
- 300 ml γάλα, φρέσκο
- 600 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1/2 φλ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1/2 φλ. δυνατό εσπρέσο ή στιγμιαίο καφέ
- 1 σφηνάκι λικέρ καφέ
- μερικούς κόκκους καφέ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό για 5-6 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, για να μη μας φουσκώσουν, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη.
- Μόλις ζεσταθεί το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα προσθέτουμε στο μείγμα του γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.
- Προσθέτουμε τον καφέ και το λικέρ καφέ.
- Μόλις κρυώσει το μείγμα, το μοιράζουμε σε φορμάκια για κρεμ καραμελέ και το αφήνουμε γύρω στις 4-5 ώρες στο ψυγείο να δέσει.
- Για να ξεφορμάρουμε ευκολότερα, βουτάμε για 1/2 λεπτό τα φορμάκια σε καυτό νερό.
- Σερβίρουμε με κόκκους καφέ ή με ελάχιστο στιγμιαίο καφέ κατευθείαν από το κουτί.