Υλικά για 4 άτομα

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 8 φέτες κέικ (20 γρ. η καθεμία), με γεύση βανίλια ή σοκολάτα, ή ανάμεικτο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο)
  • παγωτό της αρεσκείας μας
  • 200 γρ. βατόμουρα, κατεψυγμένα, πολτοποιημένα με 2 κ.σ. γλυκό κρασί

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο.
  2. Αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα και βουτάμε για πολύ λίγο τις φέτες του κέικ, και από τις δύο πλευρές.
  3. Τις τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Βγάζουμε τις φέτες από το τηγάνι και, όπως είναι ζεστές, τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το μείγμα των μπαχαρικών.
  5. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο 1 φέτα κέικ, 1 μπάλα παγωτό, κλείνουμε με άλλη μία φέτα κέικ και συνοδεύουμε με τη σάλτσα βατόμουρο.

Tips

  • Δεν θέλουμε το κέικ να τραβήξει πολύ αυγό, αλλά να είναι λίγο ξερό (ιδανικά 3 ημερών).
  • Δύο κ.σ. τριμμένη καρύδα στο μείγμα των αυγών θα δώσει ξεχωριστή γεύση.