Υλικά για 4 άτομα
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 100 ml γάλα φρέσκο
- 8 φέτες κέικ (20 γρ. η καθεμία), με γεύση βανίλια ή σοκολάτα, ή ανάμεικτο
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο)
- παγωτό της αρεσκείας μας
- 200 γρ. βατόμουρα, κατεψυγμένα, πολτοποιημένα με 2 κ.σ. γλυκό κρασί
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο.
- Αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα και βουτάμε για πολύ λίγο τις φέτες του κέικ, και από τις δύο πλευρές.
- Τις τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε τις φέτες από το τηγάνι και, όπως είναι ζεστές, τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το μείγμα των μπαχαρικών.
- Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο 1 φέτα κέικ, 1 μπάλα παγωτό, κλείνουμε με άλλη μία φέτα κέικ και συνοδεύουμε με τη σάλτσα βατόμουρο.
Tips
- Δεν θέλουμε το κέικ να τραβήξει πολύ αυγό, αλλά να είναι λίγο ξερό (ιδανικά 3 ημερών).
- Δύο κ.σ. τριμμένη καρύδα στο μείγμα των αυγών θα δώσει ξεχωριστή γεύση.