Yλικά για 6-8 άτομα
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, βιολογικό
- χυμό από 2 πορτοκάλια
- 1 σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο
- 1 κουτί γάλα, ζαχαρούχο
- 600 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 5 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- 100 γρ. μπισκότα Μιράντα
- φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Στύβουμε τα πορτοκάλια. Ξύνουμε το λεμόνι και στη συνέχεια το στύβουμε.
- Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τους δύο χυμούς με το λιμοντσέλο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού.
- Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, διαλύουμε τη μαρμελάδα σε 2 κ.σ. νερό.
- Σε χαμηλά ποτήρια –αν το θέλουμε ατομικό– ή σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, βάζουμε εναλλάξ τα μπισκότα σπασμένα στη μέση και βουτηγμένα στο χυμό των φρούτων, από πάνω την κρέμα και μετά τη μαρμελάδα.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο 3 ώρες για να σταθεροποιηθεί.
- Διακοσμούμε με φυλλαράκια δυόσμου και σερβίρουμε.
Tips
- Μπορούμε να βάλουμε και μαρμελάδα λεμόνι ή νεράντζι ή ακόμη και ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού από οποιοδήποτε εσπεριδοειδές.
- Βάζουμε ό,τι μπισκότα έχουμε στο ντουλάπι μας. Ταιριάζουν ακόμη και τα cookies με κομματάκια σοκολάτας.