Υλικά για 6 άτομα
- 1 κονσέρβα κομπόστα, με κοκτέιλ φρούτων
- 1 κονσέρβα κομπόστα, βύσσινο
- 2 συσκευασίες ζελέ, με γεύση κεράσι
- 2 ποτήρια νερό, ζεστό
- 100 ml μαυροδάφνη
- 2 κ.σ. μέντα ή δυόσμο (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Σουρώνουμε την κομπόστα με τα φρούτα και τα ψιλοκόβουμε. Σουρώνουμε το βύσσινο, κρατώντας το σιρόπι του, και το ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ζελέ με το νερό μέχρι να διαλυθεί τελείως.
- Προσθέτουμε το κρασί και το σιρόπι του βύσσινου. Πρέπει να έχουμε 2 ποτήρια υγρό, αν δεν μας φτάσει συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.
- Προσθέτουμε τα φρούτα και τη μέντα, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε 6 ποτήρια ή μία μεγάλη φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
- Αφήνουμε το ζελέ για τουλάχιστον 2 ώρες ώστε να παγώσει.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε στο ζελέ φρέσκα φρούτα, ψιλοκομμένα.