Υλικά για 5-6 άτομα

  • 3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
  • 150 ml γάλα, φρέσκο
  • 200 γρ. ζάχαρη, άχνη
  • 900 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 1 λοβό βανίλιας (οι σπόροι) ή 2 βανιλίνες

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό για 5-6 λεπτά.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 1 φλ. από το γάλα και διαλύουμε τη ζελατίνα αφού προηγουμένως τη στύψουμε καλά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη το γάλα, το μείγμα της ζελατίνας, τη ζάχαρη άχνη, το γιαούρτι και τις βανίλιες.
  4. Μοιράζουμε σε φορμάκια τα ζελέ και τα αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να δέσουν.
  5. Για να τα ξεφορμάρουμε πιο εύκολα, τα βουτάμε για 1/2 λεπτό σε καυτό νερό.

Tips

  • Σερβίρουμε το γλυκό με σος φράουλας που θα φτιάξουμε βράζοντας για 15 λεπτά 500 γρ. ψιλοκομμένες φράουλες με 250 γρ. ζάχαρη και σπόρους από 1 λοβό βανίλιας.
  • Μπορούμε να τη σερβίρουμε και με σος σοκολάτας (βλέπε συνταγή στην εισαγωγή) ή πιο απλά, με σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού.
  • Για να αφαιρέσετε τους σπόρους της βανίλιας, χαράξτε το λοβό κατά μήκος στα δύο και βγάλτε τους ξύνοντας με τη λάμα του μαχαιριού.