Υλικά για 5-6 άτομα
- 3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
- 150 ml γάλα, φρέσκο
- 200 γρ. ζάχαρη, άχνη
- 900 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 1 λοβό βανίλιας (οι σπόροι) ή 2 βανιλίνες
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό για 5-6 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 1 φλ. από το γάλα και διαλύουμε τη ζελατίνα αφού προηγουμένως τη στύψουμε καλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη το γάλα, το μείγμα της ζελατίνας, τη ζάχαρη άχνη, το γιαούρτι και τις βανίλιες.
- Μοιράζουμε σε φορμάκια τα ζελέ και τα αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να δέσουν.
- Για να τα ξεφορμάρουμε πιο εύκολα, τα βουτάμε για 1/2 λεπτό σε καυτό νερό.
Tips
- Σερβίρουμε το γλυκό με σος φράουλας που θα φτιάξουμε βράζοντας για 15 λεπτά 500 γρ. ψιλοκομμένες φράουλες με 250 γρ. ζάχαρη και σπόρους από 1 λοβό βανίλιας.
- Μπορούμε να τη σερβίρουμε και με σος σοκολάτας (βλέπε συνταγή στην εισαγωγή) ή πιο απλά, με σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού.
- Για να αφαιρέσετε τους σπόρους της βανίλιας, χαράξτε το λοβό κατά μήκος στα δύο και βγάλτε τους ξύνοντας με τη λάμα του μαχαιριού.