Υλικά για 6 άτομα
- 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για ψωμί
- 20 μικρά λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 8 κ.σ. καπνιστό τυρί, τριμμένο
- 1 αυγό, χτυπημένο, για άλειμμα
- 2 κ.σ. κύμινο, σε σπόρους
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα κρεμμύδια και το θυμάρι και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
- Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και την κόβουμε σε τετράγωνα διαστάσεων 10 x 10 εκ.
- Βάζουμε στη μία πλευρά κάθε φύλλου δύο λουκάνικα, ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα των κρεμμυδιών και λίγο τριμμένο τυρί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βουτάμε τις άκρες των δαχτύλων μας σε νερό, βρέχουμε τις πλευρές των φύλλων που βρίσκονται απέναντι από τη γέμιση και κλείνουμε τις ζύμες σε ρολά.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας και αραδιάζουμε τα hot dogs σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, προσέχοντας η ένωση της ζύμης να είναι προς τα κάτω.
- Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με λίγους σπόρους κύμινου και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε κόβοντας κάθε ρολό σε δύο ή τρία κομμάτια.
Tips
- Για να μην ανοίξουν τα λουκάνικα κατά το ψήσιμο, τα τρυπάμε προηγουμένως μία φορά με ένα πιρούνι.
- Αν θέλουμε, σερβίρουμε με πικάντικη κόκκινη σάλτσα.