Υλικά για 6 άτομα

  • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 10 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 60ml γλυκό κρασί
  • 200 γρ. πικάντικο κρεμώδες τυρί (τσαλαφούτι, κατίκι, ξινομυζήθρα με 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη)

Εκτέλεση

  1. Χαράζουμε κάθετα τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα μέχρι τη μέση της σάρκας τους και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  2. Περιχύνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν.
  3. Τα βγάζουμε από το μπολ, τα σουρώνουμε και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  4. Με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα φρούτα με το τυρί.
  5. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.

Tips

  • Αν δεν βρούμε κάποιο πικάντικο κρεμώδες τυρί, ανακατεύουμε 100 γρ. ανθότυρο με 100 γρ. blue cheese.
  • Μια καλή ιδέα είναι να σερβίρουμε τα δαμάσκηνα πάνω σε κρακεράκια ή πολύ μικρές φρυγανιές.