Υλικά για 6 άτομα
- 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 10 αποξηραμένα βερίκοκα
- 60ml γλυκό κρασί
- 200 γρ. πικάντικο κρεμώδες τυρί (τσαλαφούτι, κατίκι, ξινομυζήθρα με 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη)
Εκτέλεση
- Χαράζουμε κάθετα τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα μέχρι τη μέση της σάρκας τους και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Περιχύνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν.
- Τα βγάζουμε από το μπολ, τα σουρώνουμε και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα φρούτα με το τυρί.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.
Tips
- Αν δεν βρούμε κάποιο πικάντικο κρεμώδες τυρί, ανακατεύουμε 100 γρ. ανθότυρο με 100 γρ. blue cheese.
- Μια καλή ιδέα είναι να σερβίρουμε τα δαμάσκηνα πάνω σε κρακεράκια ή πολύ μικρές φρυγανιές.