Υλικά για 4 άτομα
- 1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 300 ml χλιαρό νερό
- περίπου 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- καλαμποκέλαιο με έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει ένας πηχτός χυλός.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά, σε απόσταση, για να μην κολλήσουν οι κεφτέδες μεταξύ τους.
- Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Τips
- Ιδανικός μεζές για ούζο, τσίπουρο ή μπίρα, φτιάχνονται κατά προτίμηση στο τέλος του χειμώνα και την άνοιξη, όταν ο μάραθος είναι στα τροφαντά του.
- Για ακόμη πιο πικάντικο άρωμα, σερβίρονται πασπαλισμένοι με ψιλοκομμένα σποράκια γλυκάνισου.