Υλικά για 4 άτομα
- 3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- έ.π. ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Αφήνουμε για μισή ώρα τις ντομάτες στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Τις ζυμώνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αν ο χυλός μας βγει νερουλός, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Στο τέλος πρέπει να έχουμε έναν πηχτό χυλό.
- Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε αφήνοντας αποστάσεις μεταξύ τους, γιατί ο χυλός φουσκώνει.
- Ροδίζουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές.
- Τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Τip
Αυτοί οι κεφτέδες είναι ιδιαίτερα νόστιμοι κυρίως το καλοκαίρι, τότε που η ντομάτα είναι στην εποχή της. Ιδιαίτερα γευστικοί γίνονται και με πομοντόρια, που έχουν μπόλικη σάρκα και λίγα σπόρια.