Υλικά για 6 άτομα
- 1 κιλό πατάτες
- 5 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 500 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές ροδέλες
- 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1/2 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
- 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
- βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν, μαζί με τα μανιτάρια.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα, ραντίζουμε την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Tips
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη γέμιση ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον σοταρισμένο.
- Αυτή η πίτα μπορεί να συνοδεύσει κρέατα ή κοτόπουλο.