Υλικά για 6 άτομα

  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 3 πράσινες πιπεριές, σε ροδέλες
  • 3 κόκκινες πιπεριές, σε ροδέλες
  • 3 κίτρινες πιπεριές, σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα, σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 250 γρ. καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, ψιλοκομμένη
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν.
  4. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το τυρί, τα αυγά, την μπριζόλα, το γιαούρτι και τον άνηθο και έπειτα προσθέτουμε και τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Tip

Αντί για καπνιστή μπριζόλα, της ταιριάζει το απάκι ή το χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες.