Υλικά για 6 άτομα
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 3 πράσινες πιπεριές, σε ροδέλες
- 3 κόκκινες πιπεριές, σε ροδέλες
- 3 κίτρινες πιπεριές, σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 πράσα, σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 500 γρ. φέτα, τριμμένη
- 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 250 γρ. καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, ψιλοκομμένη
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το τυρί, τα αυγά, την μπριζόλα, το γιαούρτι και τον άνηθο και έπειτα προσθέτουμε και τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Tip
Αντί για καπνιστή μπριζόλα, της ταιριάζει το απάκι ή το χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες.