Υλικά για 6 άτομα
- 3 φλ. γάλα
- 250 γρ. φιδέ, σπασμένο
- 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 λοβό βανίλιας, οι σπόροι
- 250 γρ. φρέσκια μυζήθρα, τριμμένη
- 250 γρ. μανούρι, τριμμένο
- 4 αυγά
- 4 κ.σ. πρόβειο βούτυρο
- λίγο μέλι ή ζάχαρη άχνη
- κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα, τον φιδέ, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, τη μυζήθρα, το μανούρι, τα αυγά και 2 κ.σ. βούτυρο.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
- Τη σερβίρουμε ζεστή κατά προτίμηση, πασπαλισμένη με μέλι και κανέλα ή με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Tips
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο χυλό 1/2 φλ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα.
- Για να αφαιρέσουμε τους σπόρους από το λοβό της βανίλιας, χωρίζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος το λοβό και αφαιρούμε το εσωτερικό του με τη βοήθεια του μαχαιριού.