Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 200 γρ. φέτα, τριμμένη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι και καλαμποκέλαιο με έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι.
- Μόλις μαραθεί και απορροφήσει τα υγρά του, το αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει.
- Μεταφέρουμε το σπανάκι σε μια λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αν βγει αραιή η ζύμη, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει.
- Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Tips
- Νοστιμιά έχει μόνο το φρέσκο σπανάκι. Μην μπείτε στον κόπο να τα φτιάξετε με κατεψυγμένο.
- Οι σπανακοκεφτέδες γίνονται ακόμη πιο νόστιμοι αν, αντί να τους τηγανίσουμε, τους ψήσουμε σε σάλτσα ντομάτας που θα φτιάξουμε με ντομάτα, σκόρδο, ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη και αλάτι. Αφήνουμε πρώτα τη σάλτσα στην κατσαρόλα να δέσει, στη συνέχεια βάζουμε τα κεφτεδάκια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και με σκεπασμένο το καπάκι τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.