Υλικά για 4 άτομα
- 300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, σταρένιο, μόνο την ψίχα
- 100 γρ. ταραμάς
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 2 πατάτες, βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά.
- Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ μαζί με τον ταραμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τις πατάτες και τον μαϊντανό.
- Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει και να δέσουν τα αρώματά του.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που προτιμάμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
- Μόλις ροδίσουν από όλες τις πλευρές, τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Τip
Ταιριάζουν πολύ με ούζο ή τσίπουρο και συνοδεύουν υπέροχα όσπρια και λαδερά.