Υλικά για 8 άτομα

  • 1 φύλλο κουρού
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. κοτόπουλο, βρασμένο ή ψημένο, σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. κατίκι
  • 1 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα στρώνουμε το φύλλο κουρού και τρυπάμε με ένα πιρούνι τη ζύμη σε διάφορα σημεία.
  2. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τα πράσα να τσιγαριστούν για 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και φέρνουμε τα υλικά μια βόλτα με την κουτάλα.
  5. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 5 λεπτά ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά.
  6. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη για 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσουν λίγο τα υλικά.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  8. Προσθέτουμε στο μείγμα του κοτόπουλου τα αυγά χτυπημένα μαζί με το γιαούρτι, το κατίκι και το μάραθο.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα, το στρώνουμε καλά και ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη χαμηλή σχάρα, για 35 λεπτά.

Tips

  • Για να έχει ωραίο χρώμα η τάρτα, προτού τη βάλουμε στο φούρνο προσθέτουμε μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  • Για πιο πιπεράτη γεύση, προσθέτουμε στη γέμιση 2 κουταλιές πικάντικη μουστάρδα.