Υλικά για 8 άτομα
- 1 φύλλο κουρού
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 πράσα, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. κοτόπουλο, βρασμένο ή ψημένο, σε μικρά κομμάτια
- 1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 100 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. κατίκι
- 1 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα στρώνουμε το φύλλο κουρού και τρυπάμε με ένα πιρούνι τη ζύμη σε διάφορα σημεία.
- Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τα πράσα να τσιγαριστούν για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και φέρνουμε τα υλικά μια βόλτα με την κουτάλα.
- Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 5 λεπτά ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά.
- Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη για 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσουν λίγο τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Προσθέτουμε στο μείγμα του κοτόπουλου τα αυγά χτυπημένα μαζί με το γιαούρτι, το κατίκι και το μάραθο.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα, το στρώνουμε καλά και ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη χαμηλή σχάρα, για 35 λεπτά.
Tips
- Για να έχει ωραίο χρώμα η τάρτα, προτού τη βάλουμε στο φούρνο προσθέτουμε μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Για πιο πιπεράτη γεύση, προσθέτουμε στη γέμιση 2 κουταλιές πικάντικη μουστάρδα.