Υλικά για 4 άτομα
- 250 γρ. βίδες
- 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 μελιτζάνα, σε κυβάκια
- 2 κολοκυθάκια, σε ροδέλες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κίτρινη, σε ροδέλες
- 2 ντομάτες ώριμες, σε κυβάκια
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. φέτα
- αλάτι και πιπέρι
Για τη σος
- 6 ελιές, ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι τους
- 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, και τις στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το αλάτι τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σος.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις βίδες, τα λαχανικά που περάσαμε από το τηγάνι, την ντομάτα, το μαϊντανό και τη φέτα, σπασμένη σε κομματάκια. Περιχύνουμε με τη σος.
Tips
- Αντί για βίδες, μπορούμε να βάλουμε όποιο κοντό ζυμαρικό προτιμάμε και να εκμεταλλευτούμε ό,τι λαχανικό μάς βρίσκεται στο ψυγείο.
- Αν δεν είμαστε φίλοι της φέτας, βάζουμε ανθότυρο, αλλά και ξερή μυζήθρα ή γραβιέρα.