Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ. φαρφάλες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανου φρέσκου, ψιλοκομμένο ή 1/2 κ.γ. ξερό, τριμμένο
  • 4 κ.σ. γλυκό μοσχάτο κρασί
  • 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το δενδρολίβανο μέχρι να ροδίσουν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 1 λεπτό, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το μπαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
  5. Ανακατεύουμε τις φαρφάλες προσεκτικά με το κοτόπουλο.

Tips

  • Αντί για φαρφάλες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ζυμαρικό μάς αρέσει.
  • Αυτό το φαγητό είναι ακόμη πιο νόστιμο την επομένη και τρώγεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.