Υλικά για 4 άτομα
- 350 γρ. φαρφάλες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
- 5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 350 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κλαράκι δενδρολίβανου φρέσκου, ψιλοκομμένο ή 1/2 κ.γ. ξερό, τριμμένο
- 4 κ.σ. γλυκό μοσχάτο κρασί
- 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το δενδρολίβανο μέχρι να ροδίσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 1 λεπτό, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το μπαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τις φαρφάλες προσεκτικά με το κοτόπουλο.
Tips
- Αντί για φαρφάλες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ζυμαρικό μάς αρέσει.
- Αυτό το φαγητό είναι ακόμη πιο νόστιμο την επομένη και τρώγεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.