Υλικά για 4 άτομα

  • 3 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλους κύβους
  • 3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά (τούρμερικ)
  • 2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο όπως στη χωριάτικη
  • 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
  • 3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλ. αρακά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μαζί με τον κουρκουμά, τις πιπεριές και το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
  2. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  3. Σβήνουμε με την ντομάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι και τον αρακά. Οσο μαγειρεύεται το φαγητό έχουμε το νου μας μήπως χρειαστεί λίγο παραπάνω νεράκι. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα προσθέσουμε πάνω από 1 σφηνάκι.
  4. Μαγειρεύουμε, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, σκεπασμένο με το καπάκι.
  5. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tips

  • Για περισσότερο άρωμα, προσθέτουμε και 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά.
  • Το ίδιο φαγητό μπορούμε να το φτιάξουμε με γαλοπούλα, ψαρονέφρι, αλλά και με λουκάνικο ή συκωτάκια πουλιών.