Υλικά για 4-5 άτομα
- 1 κιλό μοσχάρι (κιλότο), σε μερίδες
- 5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
- 4-5 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 6-8 κόκκοι μπαχαριού
- 5 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες ή σε μεγάλους κύβους
Eκτέλεση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα παντού, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε ώσπου να ροδίσει κι αυτό.
- Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, 1 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί, τουλάχιστον 1 ώρα, ίσως και λίγο παραπάνω. Στο ενδιάμεσο ελέγχουμε μήπως χρειάζεται νερό (πάντοτε βραστό).
- Οταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε πάλι, ελέγχουμε τη γεύση, προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις δέσει η σάλτσα, όταν δηλαδή σωθούν τα περιττά υγρά και μαλακώσουν οι πατάτες.
- Αφήνουμε το φαγητό μακριά από τη φωτιά να «ησυχάσει» και να δέσει.
Tips
- Ο χρόνος μαγειρέματος του μοσχαριού εξαρτάται από το κομμάτι, το μέγεθος και το πόσο φρέσκο είναι.
- Αντί για μπαχάρι, βάλτε ένα ξυλάκι κανέλας που θα αφαιρέσετε όταν το φαγητό θα είναι έτοιμο.
- Λίγος φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός στο σερβίρισμα θα ζωντανέψει και θα φρεσκάρει το αποτέλεσμα.