Υλικά για 10 άτομα
- 1 φιλέτο σολομού (περίπου 2 κιλά)
Για την κρούστα
- ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. πράσινο πιπέρι
- 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, ακέρωτο
- 2 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη (γαλέτα)
- αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα τοποθετούμε το φιλέτο σολομού με το δέρμα προς τα κάτω.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την κρούστα μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα.
- Τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο σολομό και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Tips
- Για να διαπιστώσουμε αν έχει ψηθεί ο σολομός, κόβουμε ένα κομματάκι. Η σάρκα πρέπει να έχει ρόδινο χρώμα.
- Αν δεν έχει ψηθεί στα 20 λεπτά, τον σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και τον αφήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη.