Υλικά για 6 άτομα
- 1 κιλό μικρά ζυμαρικά (πένες, κοχυλάκι, βίδες)
Για τη σάλτσα
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι μυρώνια
- 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδου
- ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
- 50 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
- αλάτι και πιπέρι
- ξερή μυζήθρα, τριμμένη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο multi, τα αναμειγνύουμε καλά, ρίχνουμε το μείγμα μας στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με την ξερή μυζήθρα.
Tips
- Το μυστικό για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια όση ώρα τα αφήνουμε να κρυώσουν είναι να τα περιχύσουμε με λίγο λάδι.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φιστίκια Αιγίνης με κουκουνάρι ή ανάλατα, ασπρισμένα αμύγδαλα.