Υλικά για 4 άτομα

  • 24 γαρίδες, μεσαίου μεγέθους
  • 2 αυγά (χωριστά κρόκοι και ασπράδια)
  • 2 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και τα κεφάλια κρατώντας ανέπαφες τις ουρές. Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι από τη ράχη τους.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή με το μίξερ χειρός ή τον αυγοδάρτη.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το νερό, το λάδι, το μπέικιν πάουντερ, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε μέσα και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα για να γίνει το μείγμα ομοιογενές χωρίς να χαλάσει η μαρέγκα.
  4. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει.
  5. Βουτάμε μία-μία τις γαρίδες στο χυλό κρατώντας τες από την ουρά και τις βάζουμε στο καυτό λάδι. Υπολογίζουμε 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, να πάρει χρυσαφένιο χρώμα ο χυλός, να γίνει τραγανός χωρίς να μαυρίσει και να παραμείνει ζουμερή η γαρίδα.
  6. Τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές.

Tips

  • Με τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες μπορούμε να κάνουμε έναν ωραιότατο ζωμό για ριζότο που θα συνοδεύσει τις γαρίδες μας.
  • Αναμείξτε 2 κουταλιές μαγιονέζα, 1 κουταλιά γιαούρτι και 1 κουταλιά μουστάρδα για μια γρήγορη σος.