Υλικά για 4 άτομα
- 4 μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 κουτάκι μπίρα
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 5-6 κόκκους μπαχαριού
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ή 1 κ.γ. ξερό
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C-200°C.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος που να τα χωράει ακριβώς απλώνουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με το μείγμα περιχύνουμε το κοτόπουλο.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά ή και περισσότερο, αφού ελέγξουμε αν ψήθηκε το κοτόπουλο.
Tips
- Ενας φρέσκος πουρές πατάτας, αρωματισμένος με θυμάρι, ταιριάζει πολύ με τα κοκκινιστά μπουτάκια κοτόπουλου.
- Αν προτιμήσετε φιλέτα από μπουτάκια κοτόπουλου, υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε λιγότερο χρόνο στο ψήσιμο.