Υλικά για 4 άτομα
- 4 χοιρινές μπριζόλες, μεγάλες, πάχους 2 εκ., ή 8 μικρές
- 3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα γλυκάνισο, τριμμένο
- 1 πρέζα κανέλα, τριμμένη
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε τις μπριζόλες και τα μπαχαρικά.
- Γυρνάμε τις μπριζόλες να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
- Αφού πάρουν ωραίο χρώμα, προσθέτουμε το κρασί, 1/2 ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 35-40 λεπτά, να ψηθεί καλά το κρέας και να μαλακώσει.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
- Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές με τη σάλτσα τους και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, νιόκι ή με φασολάκια βραστά.
Tips
- Εξίσου νόστιμες θα γίνουν και οι χοιρινές σπαλομπριζόλες.
- Μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλους συνδυασμούς μπαχαρικών ή απλώς να τα αντικαταστήσετε με φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη.