Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 300 γρ. καλαμπόκι
- 300 γρ. φασόλια κόκκινα, βρασμένα (ή έτοιμα κονσέρβας)
- 1/2 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά για γεμιστά, ψιλοκομμένη
- 150 γρ. τυρί φέτα, σε κυβάκια
Για τη βινεγκρέτ
- 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι, μπαλσάμικο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό με 1 κουταλιά αλάτι, μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με κρύο νερό. Τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, τα φασόλια, το μαϊντανό, τις πιπεριές, τη φέτα και τα ζυμαρικά.
- Βινεγκρέτ: Σε ένα βάζο που κλείνει πολύ καλά χτυπάμε τα υλικά για τη βινεγκρέτ, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Tips
- Προσθέστε πράσινες ελιές κομμένες στα τέσσερα, χωρίς το κουκούτσι τους.
- Ο ψιλοκομμένος άνηθος ταιριάζει με αυτή τη σαλάτα.