Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και πλυμένες
- έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 3-4 ντομάτες ώριμες, σφιχτές, ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρια
- 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια ή θυμάρι (τα φύλλα)
- 1 κ.σ. βασιλικό ή δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 4 αυγά
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και έπειτα σε μπαστουνάκια του 0,5 εκατοστού.
- Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι βάζουμε άφθονο λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις πατάτες. Μόλις πάρουν χρώμα, μετριάζουμε την ένταση της φωτιάς.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη ή το θυμάρι και τον βασιλικό πάνω στις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα σε μέτρια φωτιά, για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να τηγανιστούν σωστά οι πατάτες.
- Σπάμε τα αυγά πάνω στις πατάτες. Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε τα αυγά με λίγη σάλτσα (όχι πάνω στον κρόκο). Μόλις είναι έτοιμα και τα αυγά, μεταφέρουμε σε πιατέλα ή στα πιάτα φροντίζοντας να μη σπάσουν οι κρόκοι. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tips
- Η καλύτερη συνοδεία για αυτό το φαγητό δεν είναι άλλη από μια πικάντικη μαλακιά φέτα.
- Εξίσου καλή παρέα θα έκαναν και 2 φέτες παστουρμά σε κάθε πιάτο.