Υλικά για 10 άτομα
- 2 1/2 κιλά κοτόπουλο, στήθος, σε μπουκιές
- 12 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 10 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 12 κ.σ. ξίδι
- 700 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 300 γρ. αμύγδαλα, αλατισμένα
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά τις μπουκιές του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.
- Λίγο προτού τελειώσει το τσιγάρισμα, προσθέτουμε το σκόρδο και το φέρνουμε μια βόλτα με την κουτάλα.
- Προσθέτουμε το ξίδι, αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό και προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τη δάφνη, 1 ποτήρι νερό και τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 50 λεπτά.
Tips
- Προαιρετικά, προσθέτουμε την ώρα του τσιγαρίσματος 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα.
- Μαζί με το ξίδι μπορούμε να ρίξουμε και ένα ποτήρι του κρασιού λευκό αρετσίνωτο κρασί.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι.