Υλικά για 10 άτομα
- 1 κιλό ασπρομανίταρα, κομμένα στα 4
- 4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 4 κλωναράκια σέλινου, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 κρεμμύδια, ξερά, κομμένα σε φέτες
- 4 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- χυμός από 2 λάιμ (μοσχολέμονα)
- 800 ml ζωμό κότας (σπιτικό ή ψυγείου, ή από βιολογικό κύβο)
- 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 8 αραβικές πίτες, σε κομματάκια
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά όλα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Πολτοποιούμε με προσοχή τα λαχανικά με το ζουμί τους στο μπλέντερ.
- Ρίχνουμε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό του λάιμ.
- Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με αραβικές πιτούλες που έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο και πασπαλίσει με λίγο αλάτι και ρίγανη, ψημένες σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά.
Tip
Προαιρετικά, προσθέτουμε κατά το σερβίρισμα και 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο.