Η Fat Burning Diet είναι μια δίαιτα που εξασφαλίζει επαρκή θερμιδική πρόσληψη και θρεπτική κάλυψη. Η συγκεκριμένη δίαιτα «υπόσχεται» έλεγχο της πείνας, ενίσχυση των μηχανισμών αποτοξίνωσης με πιο πολλά φυτικά τρόφιμα και αύξηση του ρυθμού των καύσεων με περισσότερα θερμογόνα τρόφιμα. Η Fat Burning Diet, υπόσχεται πραγματικό αδυνάτισμα, με ορατά αποτελέσματα από την πρώτη βδομάδα και καύση του περιττού λίπους από κοιλιά, γλουτούς και μηρούς
Εβδομαδιαίο μενού (που θα επαναλάβετε επί 3 εβδομάδες)
Δευτέρα
Πρωινό: Ένα μπολ νιφάδες βρόμης αναμειγμένη με 10 αμύγδαλα, + 1 κουταλιά σούπας σταφίδες και κανέλα.
Ενδιάμεσο: 1 πορτοκάλι + 1 χούφτα ηλιόσποροι.
Μεσημεριανό: 1 φλιτζάνι. ζυμαρικά με 1 φιλέτο σολομού (φρέσκο ή κονσέρβα) + 1 ½ φλιτζάνι. σαλάτα λαχανικών με μπρόκολο, καρότο, λάχανο και πιπεριές.
Απογευματινό: 1 φέτα τυρί + 1 φέτα γαλοπούλα.
Δείπνο: Ομελέτα με 3 ασπράδια αβγών, 1 κρόκο και λαχανικά + ½ φλιτζάνι τυρί κότατζ + 1 φέτα ψωμί.
Τρίτη
Πρωινό: 1 γιαούρτι με 1 κουταλιά σούπας νιφάδες βρόμης, 1 ακτινίδιο ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. κολοκυθόσπορους +1 κ. γλ. μέλι.
Ενδιάμεσο: 1 πορτοκάλι + 5 αμύγδαλα.
Μεσημεριανό: 1 ½ φλιτζάνι σαλάτα με ωμά λαχανικά, ½ φλιτζ. πλιγούρι, 1 φέτα γαλοπούλα, 2 κουταλιά σούπας κότατζ και 5 φιστίκια Αιγίνης + 1 φέτα ψωμί.
Απογευματινό: 1 μπανάνα περιχυμένη με 1 κουταλάκι ταχίνι.
Δείπνο: 1 ½ φλιτζάνι βραστές ή ψητές γαρίδες + 1 πατάτα βραστή ή ψητή + 1 ½ φλιτζ. χόρτα ή σαλάτα με λαχανικά στον ατμό.
Τετάρτη
Πρωινό: ½ φλιτζάνι. νιφάδες βρόμης με ½ φλιτζάνι γάλα, 1 μπανάνα, 1 κ.σ. σταφίδες μαύρες και 1 κ.σ. ηλιόσπορους.
Ενδιάμεσο: 1 πορτοκάλι + 8 αμύγδαλα.
Μεσημεριανό: 1 ½ φλιτζάνι φασόλια + 1 ½ φλιτζάνι σαλάτα με πράσινα λαχανικά.
Απογευματινό: 1 γιαούρτι με 10 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα.
Δείπνο: Σαλάτα με 1 ½ φλιτζάνι λαχανικά ½ φλιτζάνι φασόλια, λίγο ανθότυρο+ 3-4 καρύδια + 1 φέτα ψωμί.
Πέμπτη
Πρωινό: Φρουτοσαλάτα με ακτινίδιο, πορτοκάλι, ½ γιαούρτι στραγγιστό και 10 αμύγδαλα.
Ενδιάμεσο: 1 βραστό αβγό + 1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών.
Μεσημεριανό: Σαλάτα με 1 φλιτζάνι κρύα ζυμαρικά, 1 κονσέρβα φιλέτο τόνου σε νερό, 1 φλιτζάνι λαχανικά ψιλοκομμένα + 2 κουταλιές σούπας καλαμπόκι.
Απογευματινό: 1 φέτα ψωμί με 1 κουταλάκι του γλυκού ταχίνι.
Δείπνο: 1 χοιρινό φιλέτο μέτριου μεγέθους με γαρνιτούρα λαχανικά ψητά + 2 κουταλιές σούπας καλαμπόκι + 1 ½ φλιτζάνι σαλάτα μπρόκολο, ντομάτα και κρεμμύδι.
Παρασκευή
Πρωινό: ½ φλιτζάνι. κρέμα βρόμης με 1 μικρή μπανάνα, 8 αμύγδαλα και κανέλα.
Ενδιάμεσο: 1 πορτοκάλι + 3 καρύδια.
Μεσημεριανό: 1 φλιτζάνι όσπρια + 1 μικρό κομμάτι ανθότυρο + 1 ½ φλιτζάνι σαλάτα με πράσινα λαχανικά.
Απογευματινό: 1 γιαούρτι + 1 ακτινίδιο.
Δείπνο: 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με πιπεριές ψητές + ½ φλιτζάνι όσπρια από το μεσημέρι + 1 φλιτζάνι σαλάτα με διάφορα λαχανικά, ωμά ή στον ατμό.
Σάββατο
Πρωινό: Σάντουιτς με 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, 1 φέτα γαλοπούλα και 1 φέτα τυρί + 1 πορτοκάλι.
Ενδιάμεσο: 1 χούφτα ηλιόσποροι ή κολοκυθόσποροι.
Μεσημεριανό: 1 μπιφτέκι μοσχαρίσιο ζυμωμένο με παξιμάδι + ½ φλιτζάνι πουρές πατάτας ή ρύζι καστανό ή πλιγούρι + 1 ½ φλιτζάνι χόρτα εποχής.
Απογευματινό: 1 μπανάνα + 5 φιστίκια Αιγίνης.
Δείπνο: 1 φλιτζάνι ρύζι καστανό με καλαμπόκι, μανιτάρια και 2 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο ή γιαούρτι + 1 αβγό βραστό + 1 φλιτζάνι διάφορα λαχανικά στον ατμό.
Κυριακή
Πρωινό: Φρουτοσαλάτα με πορτοκάλι, ακτινίδιο, ½ φλιτζάνι κότατζ + 5 καρύδια.
Ενδιάμεσο: 1 γιαούρτι με 2 κουταλάκια ταχίνι.
Μεσημεριανό: Ψάρι ψητό + μανιτάρια και πιπεριές ψητά + 1 φλιτζάνι χόρτα ή διάφορα λαχανικά στο ατμό.
Απογευματινό: 10 αμύγδαλα.
Δείπνο: Πίτσα με 1 αραβική πίτα (μικρού μεγέθους, ολικής αλέσεως), τριμμένο τυρί, λαχανικά (μανιτάρια, κρεμμύδι, πιπεριές κ.ά.), γαλοπούλα και ελιές + 1 ½ φλιτζ. σαλάτα με λαχανικά εποχής.
Προσθέστε καθημερινά μέχρι 1 κουταλιά σούπας ωμό ελαιόλαδο συνολικά και, κατά βούληση, τσάι ή καφέ χωρίς ζάχαρη, μπαχαρικά, λεμόνι και ξίδι άσπρο.
Με την συνεργασία της Νίκης Τσίγκρη (διαιτολόγος, διατροφολόγος)