Για τα cupcakes 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 250γρ. ζάχαρη 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 180γρ. γάλα
Για το γλάσο βουτύρου 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου 400 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη από κόσκινο 2 βανίλιες Για τη διακόσμηση Κίτρινη κρυσταλλική ζάχαρη Μικρά κομματάκια σοκολάτας Λίγο γλάσο βουτύρου σε πορτοκαλί χρώμα Εκτέλεση Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα. Μέσα σε φόρμα υποδοχής για muffins βάζουμε χάρτινες θήκες για ατομικά κεκάκια και γεμίζουμε με το μείγμα κατά τα 2/3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα ή 200 χωρίς αέρα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν μία χρυσαφένια απόχρωση και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε ένα-ένα σε σχάρα για να κρυώσουν. Για να φτιάξουμε το γλάσο βουτύρου χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε το μείγμα για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί λίγο και στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στα κεκάκια που έχουνε κρυώσει, με ένα μαχαίρι για το βούτυρο ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής. Κρατάμε στην άκρη μια μικρή ποσότητα για να την χρωματίσουμε σε πορτοκαλί απόχρωση (για την μύτη και τα πόδια) Βουτάμε την πάνω πλευρά των cupcakes στην κίτρινη κρυσταλλική ζάχαρη και κατόπιν διακοσμούμε: δύο μικρά κομματάκια σοκολάτας για μάτια, και με την βοήθεια ενός πολύ λεπτού κορνέ σχεδιάζουμε τις φτερούγες, την μύτη και τα ποδαράκια.
Έτοιμα τα γλυκά κοτοπουλάκια μας…καλοφάγωτα!