Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Αμερικάνικη Εφημερίδα για την Κλινική Διατροφή (American Journal of Clinical Nutrition) επισημαίνεται ότι τα παιδιά των γυναικών που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες ψαριού κατά την κύηση, σημείωναν καλύτερα αποτελέσματα σε τεστ που αφορούσαν στη λεκτική ευφυΐα, τις σύνθετες κινητικές δεξιότητες ή την κοινωνική συμπεριφορά.
Οι ερευνητές θεωρούν πως τα λιπαρά ω-3 και ω-6 που περιλαμβάνονται σε ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η σαρδέλα και ο γαύρος απορροφούνται από το έμβρυο, συμβάλλοντας έτσι στην υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου του. Ωστόσο δεν σημαίνει πως όλα τα είδη ψαριών πρέπει να περιλαμβάνονται στην διατροφή σας κατά την εγκυμοσύνη. Υπάρχουν ψάρια που θεωρούνται ύποπτα σε υψηλή περιεκτικότητα υδραργύρου, όπως ο ξιφίας, το «βασιλικό» σκουμπρί και ο καρχαρίας τα οποία καλύτερο είναι να τα αποφεύγετε. Επίσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να πείτε «όχι» στα ωμά ή μισομαγειρεμένα ψάρια, το σούσι και τα όστρακα.