Ψάχνετε μια αποκριάτικη συνταγή; Αυτά τα λαχταριστά muffins “νυχτερίδα”, είναι πολύ εντυπωσιακά για το αποκριάτικο πάρτι των παιδιών! Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά Συνολικός χρόνος 1 ώρα και 15 λεπτά Υλικά 2 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) ½ φλιτζάνι τσαγιού κακάο (σκόνη) ¾ φλιτζάνι γάλα 1 φλιτζάνι ζάχαρη (καστανή) 125 γρ. βούτυρο 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 2 αυγά 3 βανίλιες 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη Σοκολατένια ζαχαρόπαστα Μικρά γεμιστά μπισκότα σοκολάτας Μπισκότα σοκολάτας (σπασμένα στην μέση) Μικρά λευκά καραμελάκια (για μάτια) Εκτέλεση Σε βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το κακάο. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα. Τέλος ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα. Τοποθετούμε τα χαρτάκια λαδόκολας για muffin στην ειδική φόρμα για muffin. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC στον αέρα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε τα muffin να κρυώσουν για 10 λεπτά περίπου και κατόπιν τα βγάζουμε από την ειδική φόρμα για να κρυώσουν τελείως. Καλύπτουμε τα muffin με τη σοκολατένια ζαχαρόπαστα και τοποθετούμε πάνω της μισό λεπτό μπισκότο σοκολάτας σε κάθε πλευρά όπως επίσης και το γεμιστό μπισκότο και τα καραμελένια ματάκια όπως στη φωτογραφία. Καλοφάγωτα!!!
Λαχταριστά muffins νυχτερίδα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ