Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε νόστιμα και πολύχρωμα ξυλάκια παγωτού με φράουλα και μπανάνα με υπέροχη γεύση.
Υλικά
1 φλιτζάνι φράουλες
½ φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι agave (θα το βρείτε στα βιολογικά προϊόντα) ή μέλι
½ μπανάνα
* Κρατάμε μια ποσότητα φράουλας και λίγο μπανάνα ώστε να τα κόψουμε σε κομματάκια.
Εκτέλεση
– Ανακατεύουμε τις φράουλες αφού τις έχουμε πλύνει και καθαρίσει με το μέλι σε ένα μπλέντερ ώστε να ομογενοποιηθούν και να γίνει πουρές.
– Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με 1 κουταλιά της σούπας από το πουρέ της φράουλας και 1 κουταλιά της σούπας μέλι.
– Γεμίζουμε τα καλουπάκια παγωτού με τον πουρέ της φράουλας και το γιαούρτι ώστε να δημιουργήσουμε στρώματα προσθέτοντας μέσα φέτες μπανάνας και φράουλας.
– Εισάγουμε τα ξυλάκια του παγωτού και τα αφήνουμε να παγώσουν στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Tip
Βουτάμε τις θηκούλες μας σε ζεστό νερό εάν δυσκολευόμαστε να βγάλουμε το παγωτό.