Πόσο επικίνδυνο είναι το κόκκινο κρασί στην εγκυμοσύνη;

Το συστατικό που κάνει το κόκκινο κρασί να είναι καλό για τον οργανισμό μας, ενδέχεται να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των βρεφών που είναι ακόμα στην μήτρα της μητέρας τους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση FASEB, σύμφωνα με την οποία,  η ρεσβερατρόλη, το «μαγικό» συστατικό στο κόκκινο κρασί, το οποίο βοηθάει […]
4 Αυγούστου 2014 | 13:15

Το συστατικό που κάνει το κόκκινο κρασί να είναι καλό για τον οργανισμό μας, ενδέχεται να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των βρεφών που είναι ακόμα στην μήτρα της μητέρας τους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση FASEB, σύμφωνα με την οποία,  η ρεσβερατρόλη, το «μαγικό» συστατικό στο κόκκινο κρασί, το οποίο βοηθάει από την καρδιακή υγεία και την παχυσαρκία μέχρι την μνήμη και την υγεία των δοντιών, μπορεί να προκαλεί σοβαρή βλάβη στο πάγκρεας των αγέννητων βρεφών. 

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η συγκεκριμένη έρευνα έχει μεγάλη σημασία εξαιτίας της ευρείας πεποίθησης στον κόσμο ότι το κόκκινο κρασί κάνει μόνο καλό στην υγεία του ανθρώπου. Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Kevin Grove και οι συνεργάτες του, έδωσαν ημερήσιες δόσεις ρεσβερατρόλης σε παχύσαρκους θηλυκούς πιθήκους μακάκους, οι οποίοι ακολουθούσαν μια τυπική διατροφή καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Σε μια δεύτερη ομάδα παχύσαρκων πιθήκων δεν δόθηκε το συμπλήρωμα ρεσβερατρόλης. Ως ομάδα ελέγχου ορίστηκε μια ομάδα πιθήκων φυσιολογικού βάρους που ακολουθούσαν μια υγιεινή διατροφή, χαμηλή σε λιπαρά. Τα ζώα παρακολουθούνταν στενά για επιπλοκές της υγείας τους και καταγραφόταν τακτικά η ροή του αίματος μέσω του πλακούντα με την βοήθεια υπερήχων. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει οριστική σχέση της λήψης ρεσβερατρόλης και παγκρεατικών ανωμαλιών στα αγέννητα βρέφη.

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version