Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σ’ αυτά τα λαχταριστά μπισκοτάκια της γιαπωνέζας chef Maa Tamagosan; Μικρά τραγανά αρκουδάκια που κρατούν στην αγκαλιά τους ένα αμύγδαλο ή οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας.
Θα χρειαστείτε:
– 110γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 20γρ. άμυλο πατάτας(θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα)
– μια πρέζα αλάτι
– 40γρ. σιρόπι ζάχαρης (από ζαχαρότευτλα)
– 10γρ. μέλι
– 30ml αραβοσιτέλαιο
– αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το άμυλο πατάτας και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το σιρόπι ζάχαρης με το μέλι και το αραβοσιτέλαιο. Όταν γίνουν ένα ενιαίο μείγμα, το προσθέτουμε στο άλλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας τα καλά για να κάνουμε την ζύμη μας.
25 Αυγούστου 2014 | 12:10
Πρόσφατα Άρθρα
Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο
16 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα
15 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας
14 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ
13 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα
12 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας
11 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών
10 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα
9 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Τσάι του βουνού με κουρκουμά
8 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κέικ με αποξηραμένα σύκα
7 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Αφέψημα με τριαντάφυλλο και χαμομήλι
6 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Μελιτζανόρυζο
5 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σούπα με τραχανά, μανιτάρια και μανούρι
4 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Φασολάκια γιαχνί με παστό μπακαλιάρο
3 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κρεμμυδόπιτα
2 Νοεμβρίου 2024, 08:00