Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σ’ αυτά τα λαχταριστά μπισκοτάκια της γιαπωνέζας chef Maa Tamagosan; Μικρά τραγανά αρκουδάκια που κρατούν στην αγκαλιά τους ένα αμύγδαλο ή οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας.
Θα χρειαστείτε:
– 110γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 20γρ. άμυλο πατάτας(θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα)
– μια πρέζα αλάτι
– 40γρ. σιρόπι ζάχαρης (από ζαχαρότευτλα)
– 10γρ. μέλι
– 30ml αραβοσιτέλαιο
– αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το άμυλο πατάτας και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το σιρόπι ζάχαρης με το μέλι και το αραβοσιτέλαιο. Όταν γίνουν ένα ενιαίο μείγμα, το προσθέτουμε στο άλλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας τα καλά για να κάνουμε την ζύμη μας.
25 Αυγούστου 2014 | 12:10
Πρόσφατα Άρθρα
Μάφινς με καρότο και μπανάνα
7 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Tacos με φιλέτο ψαριού
6 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Λαχταριστά μακαρόνια με κιμά
5 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Kourtney Kardashian: Μάθαμε πώς φτιάχνει τον τέλειο matcha latte της
4 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Πίτσα light
3 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Χορτόπιτα χωρίς φύλλο
2 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Κοτόπουλο κατσαρόλας λαδορίγανη με πλιγούρι λαχανικών
1 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Γιορτινή σαλάτα με λαχανίδα, φρούτα και ξηρούς καρπούς
31 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Σούπα με σελινόριζα, λαχανικά και φιδέ
30 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Γιορτινό χοιρινό με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα
29 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Μαύρος χοίρος με πατάτες και μανιτάρια
28 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Γαλοπούλα: Με αυτή τη μαρινάδα θα γίνει πολύ μαλακή
27 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Ντολμαδάκια με σέσκουλα και ταχίνι
26 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Γαλατόπιτα με λεμόνι και μύρτιλα
25 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Κουραμπιέδες
24 Δεκεμβρίου 2024, 08:00