Είναι μια εύκολη, οικονομική, υγιεινή και ολιγοθερμική ομελέτα φούρνου. Αποτελεί την καλύτερη λύση για ένα πρόχειρο γεύμα και είναι τόσο νόστιμη που τα παιδιά θα την λατρέψουν! 

Υλικά 1/2 κιλό κολοκυθάκια

1 κρεμμύδι, σε φέτες

8 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλάκι θυμάρι

4 αυγά

50 γρ φέτα τριμμένη

50 γρ γραβιέρα τριμμένη

1 πιπεριά

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Τα βάζετε σ’ ένα στρογγυλό ταψάκι ή μια ταρτιέρα μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά. Πασπαλίζετε με θυμάρι και ραντίζετε με το ελαιόλαδο.

Ψήνετε στους 180C για περίπου 20 λεπτά.

Ανακατεύετε σ’ ένα μπολ τα αυγά με τα τυριά και τα ρίχνετε στα κολοκυθάκια. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να πήξει και ροδοκοκκινίσει η ομελέτα. Ανάλογα με το φούρνο θα χρειαστεί γύρω στα 15 ακόμα λεπτά!