Πρόκειται για την πιο εύκολη Κις Λορέν που φτιάξατε ποτέ Υλικά 1 φύλλο σφολιάτα για τάρτα 200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα τριμμένη 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 4 μεγάλα αυγά 1 πρέζα μοσχοκάρυδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κ.σούπας κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια Εκτέλεση Στρώνουμε το φύλο σφολιάτας σε ταρτιέρα στρωμένη με λαδόκολα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε για 2΄-3΄το ψιλοκομμένο μπέικον χωρίς άλλη λιπαρή ουσία. Τοποθετούµε το µπέικον στην ψηµένη τάρτα. Βάζουµε τα αυγά σε µπολ, προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουµε. Τα χτυπάµε µε το σύρµα να αναµειχθούν καλά. Τοποθετούµε την τάρτα στη µεγάλη σχάρα του φούρνου και µε προσοχή ρίχνουµε λίγο λίγο το υγρό µείγµα. Βάζουµε εδώ κι εκεί τα κρύα κοµµάτια βουτύρου. Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά,µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα. Αφήνουµε την κις να κρυώσει για 15΄-20΄και την κόβουµε σε κοµμάτια. Για να σιγουρευτούµε ότι ψήθηκε η κρέµα βάζουμε ένα µαχαίρι στο κέντρο, όπως στα κέικ. Αν βγει καθαρό είναι έτοιµη.
H πιο εύκολη Κις Λορέν!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ