Ετοιμάζεται πολύ γρήγορα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο της κουζίνας σας, είναι πεντανόστιμη και τα παιδιά θα τη λατρέψουν.

Υλικά

10-12 γκοφρέτες

Μους σοκολάτας

Υλικά για τη μους

200 γρ.  κρέμα γάλακτος παγωμένη

200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε κομμάτια

100 γρ. φρέσκο γάλα

Εκτέλεση για τη μους

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ ή στο χέρι με σύρμα μέχρι να σφίξει.

Ρίχνουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει. Μόλις βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει.

Ρίχνουμε το μείγμα με τη σοκολάτα στο μπολ με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα ομειογενές μείγμα.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να πήξει.

Εκτέλεση για την τούρτα

Στρώνουμε σε ένα δίσκο μία στρώση γκοφρέτες. Απλώνουμε από πάνω τη μους και ξαναστρώνουμε μία στρώση γκοφρέτες. Απλώνουμε από πάνω άλλη μία δόση μους, καλύπτοντας όλη την τούρτα, γύρω-γύρω. Στολίζουμε με σοκολατένια καραμελάκια.

Ανάλογα με το μέγεθος της τούρτας, προσαρμόζουμε την ποσότητα που θα χρειαστούμε σε γκοφρέτες και τη μους που θα φτιάξουμε, δηλαδή εάν θα ετοιμάσουμε μία ή δύο δόσεις