Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον έδειξε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης φυστικοβούτυρου στην παιδική ηλικία και της μείωσης των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του μαστού αργότερα στη ζωή μιας γυναίκας. Η συγκεκριμένη έρευνα, μελέτησε τις συνήθειες γυναικών από τη σχολική ηλικία, μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όσες γυναίκες έτρωγαν φυστικοβούτυρο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα όταν ήταν μικρές, είχαν 39% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού, ακόμα και να εμφανίσουν καλοήθεις όγκους στο στήθος τους. Οι επιστήμονες θεώρησαν πως το συμπέρασμα αυτό είναι αρκετά σημαντικό ώστε να εντάξει αυτή την αγαπημένη για τα παιδιά μας τροφή στη λίστα με τις διατροφικές επιλογές που δρουν προληπτικά ενάντια στην εμφάνιση καρκίνου.
Ποια είναι η καλύτερη τροφή για τις κόρες μας;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γιατί πεινάω αμέσως μετά το φαγητό; Αντί το φαγητό να σας κόβει την όρεξη σας την ανοίγει…; Να τι μπορεί να φταίει και τι μπορείτε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα γιορτινά εδέσματα που προστατεύουν την υγεία Όχι, οι γιορτές δεν περιέχουν μόνο... απαγορευμένα εδέσματα! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοσοποιητικό: Με αυτές τις τροφές δεν θα αρρωστήσει το παιδί Ποια συστατικά και τροφές θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό του παιδιού και θα κάνουν τον οργανισμό του πιο ανθεκτικό στις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ