Τα γραπτά, λένε, μένουν. Και αυτό είναι υπέροχο όταν οι λέξεις αυτές αιχμαλωτίζουν τα πρώτα συναισθήματα και τις πρώτες σκέψεις δυο ανθρώπων που τους ενώνει ο έρωτας. Πέραν των κλασικών μεθόδων – γράμματα, ερωτικά ραβασάκια και «πονηρά» post it –  η τεχνολογία έρχεται να προσθέσει τα e-mails, τα smartphones, το facebook και τα λοιπά social media. Πλέον, η γραπτή επικοινωνία, το γραπτό φλερτ και οι γραπτές ερωτικές φαντασιώσεις δείχνουν να υπερέχουν έναντι της όποιας προφορικής προσέγγισης του ερωτικού παιχνιδιού.
Μάλιστα, η blogger Alice Zhao είχε μια πραγματικά πρωτότυπη και ρομαντική ιδέα για δώρο στον σύζυγο της με αφορμή την επέτειο γάμου τους. Συγκέντρωσε όλα τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει από την αρχή της γνωριμίας του δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο γραφιστικό με λέξεις. Σε κάθε σύνθεση τόνισε τις λέξεις που χρησιμοποιούνταν σχεδόν σε κάθε μήνυμα – όπως η λέξη “σπίτι” που ένα διάστημα χρησιμοποιούσε συχνά ο σύντροφος της.          
Αυτή η συστηματική της ενασχόληση με όλα αυτά τα γραπτά μηνύματα την οδήγησε και σε άλλα συμπεράσματα. Συνειδητοποίησε, λοιπόν, ότι με τα χρόνια άλλαζαν και οι λέξεις που χρησιμοποιήσουν. Το «καλησπέρα» έγινε σκέτο «γεια» και το «ναι, τι ωραία ιδέα» αρκέστηκε σε ένα απλό «οκ» ενώ σταδιακά  δεν απευθυνόταν ο ένας στον άλλον με τα ονόματα τους, ούτε καν με χαρακτηρισμούς του τύπου «αγάπη μου» και «μωρό μου».
Η επόμενη διαφορά εντοπίστηκε στο περιεχόμενο. Όσο τα χρόνια περνούσαν οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι ονειροπολήσεις έδωσαν τη θέση τους σε πρακτικά καθημερινά πράγματα – δεδομένου και ότι λόγω εργασιακών υποχρεώσεων δεν βλέπονταν συχνά. Αλλά και το… ωράριο των αποστολών με το πέρασα του χρόνου άλλαξε. Στην αρχή τα πρώτα μηνύματα στέλνονταν στις 3 το μεσημέρι και το τελευταίο μπορεί να ήταν στις 3 τα ξημερώματα. Ως παντρεμένοι, τα μηνύματα περιορίζονταν τις εργάσιμες ώρες και ποτέ το βράδυ.
«Στην αρχή τα μηνύματα μας είναι γεμάτα γλυκόλογα, σε αγαπώ  και σε σκέφτομαι. Τώρα πια έχουμε την ευκαιρία να ψιθυρίζουμε ο,τι αισθανόμαστε ενώ αγκαλιαζόμαστε το βράδυ στο κρεβάτι μας».