Υλικά 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι κανέλα 1 κουταλάκι σόδα 4 βανίλιες ¼ κουταλιού του γλυκού αλάτι 1 κούπα ζάχαρη ¾ κούπας αραβοσιτέλαιο 3 αυγά ½ κούπας καρύδια ψιλοκομμένα 3 μήλα μέτρια προς μεγάλα (το ένα θα το ψιλοκόψουμε σε μικρά κομματάκια και τα άλλα δύο θα τα τρίψουμε στην χονδρή πλευρά του τρίφτη). Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί (αλεύρι, κανέλα, σόδα, μπέϊκιν, βανίλιες, αλάτι). Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη. Δεν χρειάζεται μίξερ. Στο μείγμα αυτό, προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε, αυτή τη φορά με μια κουτάλα, γιατί το μείγμα θα γίνει αρκετά πηχτό. Προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος, προσθέτουμε το μήλο (τριμμένο και ψιλοκομμένο) και ανακατεύουμε. Το μείγμα είναι αρκετά πηχτό. Ψήνουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα στους 180ο για περίπου 40-50 λεπτά, ανάλογα και με την κουζίνα που διαθέτουμε. Στα 40 λεπτά, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέικ να δούμε αν ψήθηκε. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό από ζύμη, τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν βγει με υπολείμματα ζύμης, τότε κλείνουμε το φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε μέσα στη φόρμα του να κρυώσει. Κατόπιν το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.