Υλικά 240 γρ. σπορέλαιο 240 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. κονιάκ 160 γρ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική 200 γρ. ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ Για το σιρόπι: 400 γρ. ζάχαρη 400 γρ. νερό 400 γρ. μέλι θυμαρίσιο ½ λεμόνι καρύδι Εκτέλεση Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Σε ένα δεύτεροι μπολ βάζουμε το λάδι, το σπορέλαιο, το κονιάκ, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να το πάρει το μείγμα. Προσέχουμε ώστε η ζύμη να είναι απαλή Παίρνουμε με ένα κουτάλι ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μικρά μελομακάρονα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες, αλλά σε απόσταση μεταξύ του επειδή απλώνουν Τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια με πιρούνι στην επιφάνεια και ψήνετε για περίπου 25’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160o C αέρα, να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Για το σιρόπι Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε 3’. Ξαφρίζουμε τον αφρό Αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία στο 1 και μελώνουμε τα μελομακάρονα, βουτώντας τα στο σιρόπι περίπου 20’’ από κάθε πλευρά. Πασπαλίζουμε με καρύδι.
Εύκολα και λαχταριστά μελομακάρονα!
Είναι μια κλασσική συνταγή που δεν έχει κανένα περιθώριο αποτυχίας, είναι εύκολη και σχετικά γρήγορη!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πιο νόστιμο και υγιεινό φαλάφελ μπέργκερ Εάν επιθυμείτε ένα χορταστικό και υγιεινό μπέργκερ, απολαύστε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας το μπέργκερ φαλάφελ χωρίς ενοχές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρά pancakes Αν θέλετε, σερβίρετε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο και βάλτε από πάνω ένα τηγανητό αυγό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπουρδέτο Το μπουρδέτο είναι ένα Κερκυραϊκό πιάτο με ψάρια που προέρχεται από τη Βενετία. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες παραγεμισμένες με ρύζι Μυστικό: Μαγειρεύουμε το φαγητό σε φαρδιά κατσαρόλα γιατί πρέπει να μείνουν όρθιες οι αγκινάρες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόκορας σάρτσα κρασάτος με χοντρό μακαρούνι & ζακυνθινό λαδοτύρι Το ζακυνθινό λαδοτύρι (στο νησί το αποκαλούν «ντόπιο») είναι ένα σκληρό πικάντικο τυρί από πρόβειο γάλα που ωριμάζει για... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ