Υλικά 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 1 κουτί πουράκια Caprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Για το γλάσο – χιόνι 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη 2 ασπράδια αυγών 2 κουταλάκια γλυκού χυμός λεμονιού 1 βανίλια Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζετε τα ασπράδια αυγών µε το λεμόνι και τα χτυπάτε µε μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό. Ρίχνετε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτετε τη βανίλια σε σκόνη, χτυπάτε για 1 λεπτό και το γλάσο «χιονιού» είναι έτοιμο. Παίρνετε 6 μπισκότα πτι μπερ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και σχηματίζετε έναν κύβο κολλώντας τα μπισκότα μεταξύ τους με τη βοήθεια του γλάσου. Μόλις κρυώσει το γλάσο και σταθεροποιηθεί ο κύβος, σχηματίζουμε τη σκεπή με 2 μπισκότα πτι-μπερ. Τα κολλάμε μεταξύ τους και με τους κύβους με τη βοήθεια του γλάσου. Για να φτιάξετε τα κεραμίδια, τρίβετε ένα Caprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και το κολλάτε πάνω στο γλάσο όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Περιμένετε και πάλι να σταθεροποιηθεί το γλάσο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από μπισκότα πτι-μπερ!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσάι του βουνού με κουρκουμά Για περισσότερη γεύση: Προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο ταιριάζει γευστικά με το μέλι και είναι πλούσιο σε θρεπτικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέικ με αποξηραμένα σύκα Τα αποξηραμένα σύκα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, σιδήρου, καλίου, ασβεστίου και βιταμίνης Κ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αφέψημα με τριαντάφυλλο και χαμομήλι Το αποξηραμένο τριαντάφυλλο είναι αρωματικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και λειτουργεί καταπραϋντικά σε συμπτώματα πονοκεφάλου, ζάλης και αϋπνίας.... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σούπα με τραχανά, μανιτάρια και μανούρι Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε το καθένα με τρίμματα τυριού και λίγα σοταρισμένα μανιτάρια. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ