Λαχταριστά, ροδοψημένα σπιτικά κρουασάν σοκολάτας από τα χεράκια της μαμάς;. Και χωρίς συντηρητικά! Υλικά Για τα κρουασάν 1 πακέτο Σφολιάτα 850 γρ. 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα του φύλλου Φιλέ αμυγδάλου, ελαφρά καβουρδισμένο στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει απαλά Ζάχαρη άχνη Για τη γέμιση 200 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια 1/5 φλιτζάνι καλοτριμμένα φουντούκια (σε λεπτή σκόνη) 100 γρ. γάλα εβαπορέ 1 φλιτζάνι τσαγιού λιωμένο αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη) Εκτέλεση Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντάς τη με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε τη σκόνη φουντουκιού, το γάλα εβαπορέ και το λιωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη). Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος, μέχρι να γίνει χλιαρό και να σφίξει λιγάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου. Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια, και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε 6 τρίγωνα κομμάτια από το καθένα. Στη βάση κάθε τριγώνου, βάζουμε από 1 γεμάτη κουταλιά σούπας γέμιση σοκολάτας. Τυλίγουμε τη βάση σε ρολό, προς το τρίγωνο, δίνοντας έτσι στο κομμάτι ζύμης το κλασικό σχήμα του κρουασάν. Τα βάζουμε στο ταψί απλωτά, γιατί η σφολιάτα φουσκώνει πολύ. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο κρόκο και τα πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, και τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Εύκολα και λαχταριστά κρουασάν με σοκολάτα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου Για ένα απολαυστικό και χορταστικό πρωινό δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Και ειδικά για ένα πρωτεϊνούχο γεύμα αρκεί ο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ