Λαχταριστά, ροδοψημένα σπιτικά κρουασάν σοκολάτας από τα χεράκια της μαμάς;. Και χωρίς συντηρητικά! Υλικά Για τα κρουασάν 1 πακέτο Σφολιάτα 850 γρ. 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα του φύλλου Φιλέ αμυγδάλου, ελαφρά καβουρδισμένο στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει απαλά Ζάχαρη άχνη Για τη γέμιση 200 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια 1/5 φλιτζάνι καλοτριμμένα φουντούκια (σε λεπτή σκόνη) 100 γρ. γάλα εβαπορέ 1 φλιτζάνι τσαγιού λιωμένο αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη) Εκτέλεση Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντάς τη με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε τη σκόνη φουντουκιού, το γάλα εβαπορέ και το λιωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη). Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος, μέχρι να γίνει χλιαρό και να σφίξει λιγάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου. Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια, και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε 6 τρίγωνα κομμάτια από το καθένα. Στη βάση κάθε τριγώνου, βάζουμε από 1 γεμάτη κουταλιά σούπας γέμιση σοκολάτας. Τυλίγουμε τη βάση σε ρολό, προς το τρίγωνο, δίνοντας έτσι στο κομμάτι ζύμης το κλασικό σχήμα του κρουασάν. Τα βάζουμε στο ταψί απλωτά, γιατί η σφολιάτα φουσκώνει πολύ. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο κρόκο και τα πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, και τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
20 Ιανουαρίου 2015 | 16:13
Πρόσφατα Άρθρα
Σούπα γλυκοπατάτας
22 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια
21 Δεκεμβρίου 2024, 07:30
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο
20 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Μανιτάρια στιφάδο
19 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Μους μαύρης σοκολάτας
17 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας
16 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο
15 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Εύκολη πατατοσαλάτα
14 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης
13 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά
12 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια
11 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι
10 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια
9 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Λευκή φασολάδα
8 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Σφυρίδα με ελαιόλαδο
7 Δεκεμβρίου 2024, 08:00