Λαχταριστά, ροδοψημένα σπιτικά κρουασάν σοκολάτας από τα χεράκια της μαμάς;. Και χωρίς συντηρητικά! Υλικά Για τα κρουασάν 1 πακέτο Σφολιάτα 850 γρ. 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα του φύλλου Φιλέ αμυγδάλου, ελαφρά καβουρδισμένο στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει απαλά Ζάχαρη άχνη Για τη γέμιση 200 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια 1/5 φλιτζάνι καλοτριμμένα φουντούκια (σε λεπτή σκόνη) 100 γρ. γάλα εβαπορέ 1 φλιτζάνι τσαγιού λιωμένο αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη) Εκτέλεση Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντάς τη με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε τη σκόνη φουντουκιού, το γάλα εβαπορέ και το λιωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη). Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος, μέχρι να γίνει χλιαρό και να σφίξει λιγάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου. Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια, και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε 6 τρίγωνα κομμάτια από το καθένα. Στη βάση κάθε τριγώνου, βάζουμε από 1 γεμάτη κουταλιά σούπας γέμιση σοκολάτας. Τυλίγουμε τη βάση σε ρολό, προς το τρίγωνο, δίνοντας έτσι στο κομμάτι ζύμης το κλασικό σχήμα του κρουασάν. Τα βάζουμε στο ταψί απλωτά, γιατί η σφολιάτα φουσκώνει πολύ. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο κρόκο και τα πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, και τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
20 Ιανουαρίου 2015 | 16:13
Πρόσφατα Άρθρα
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου
22 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα
21 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Θρεπτικό smoothie με φυσικοβούτυρο και φρούτα
20 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πρωινό banana split
19 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ζεστό ρόφημα κανέλας
18 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα
17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο
16 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα
15 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας
14 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ
13 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα
12 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας
11 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών
10 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα
9 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Τσάι του βουνού με κουρκουμά
8 Νοεμβρίου 2024, 08:00